Je bent voetbalcoach en je vraagt van je team de discipline om in een 4-3-3 systeem te spelen. Iedere speler volgt met ijzeren discipline de spelregels van jou op.

Gelukkig hebben de tegenstanders in de huidige competitie geen duidelijk spelsysteem. Bovendien zijn de individuele kwaliteiten van de tegenstanders ten opzichte van jouw team gelijkwaardig. Hierdoor kun je als coach vele wedstrijden winnend afsluiten en je wordt zelfs kampioen. Je promoveert, maar nu zijn je tegenstanders sterker.

Je besluit het spelsysteem en de tactiek te verbeteren en het lukt om in sommige wedstrijden overeind te blijven. De kans dat het merendeel van de wedstrijden winnend wordt afgesloten is klein, want je weet één ding zeker:

Uiteindelijk is de kwaliteit van de spelers doorslaggevend.

Je beseft dat je misschien op een andere manier moet trainen of dat je een aantal spelers extra aandacht moet geven. Je bent trainer/coach en je moet presteren op een hoger niveau, maar je hebt niet het budget om een veldtrainer er zo maar even bij te zetten, dus wat doe je?

Je denkt hardop na…

“De winterse transferwindow gaat binnenkort weer open. Wellicht kan ik een aantal spelers halen?”

En toen werd je wakker, want je bent geen voetbaltrainer maar salesmanager.

De realiteit is dat je als salesmanager geen transfers kunt doen. En er geen geld beschikbaar is om nieuwe toppers te halen. Zo werkt het niet. Sterker nog, iemand die wekelijks of maandelijks de tijd heeft om met jouw team te werken is al een brug te ver.

Tegelijkertijd bedrijf je wel topsport en moet je ieder jaar met je team promoveren – double digit als het even kan…

Ik denk dat we je kunnen helpen…

Ben je verantwoordelijk voor commercie binnen je organisatie? Deel dan hieronder je zakelijke emailadres en we sturen je een paar concrete TIPS.

👇

Video in je mailbox

Sneller vertrouwen winnen door het videofyen van je salesproces. Nee, geen nieuwsbrief… maar een video update in je mailbox.

Effy Shkuri

Effy Shkuri

#SellingSlowandFast

 

Contact

 

ROTTERDAM

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
The Netherlands
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
Israel
+972 546823924

 

info@thenextsales.nl