Skip links
3H model

3H Model voor video marketing

3H model voor video marketing

Het 3H model, Hero, Hub, Hygiene Content Framework, is een raamwerk voor video content dat is ontworpen om te helpen bij het categoriseren en prioriteren van video marketing initiatieven

Het verschil tussen de H’s wordt mede bepaald door frequentie, duurzaamheid en typen content.

Wat is het 3H model voor video marketing?

Hero-content kan eenmalig zijn en is relatief kostbaar, Hub-content is vaak een serie en helpt om zaken in context van elkaar te houden. Help-content heeft een hogere frequentie en helpt in letterlijke zin bij het beantwoorden van specifieke klantvragen.

Wat is Hero-content?

HERO content is vaak een campagne, productlancering of bedrijfsfilm. Dit is de ‘Golden’ movie die gewoonlijk langer duurt om te produceren en een hogere productiewaarde heeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Tv reclame,

Veelgebruikte productvideo’s

Bedrijfsfilms

Vaak wil je deze inhoud naar je publiek “pushen” via nieuwsbrieven, sociale media of vaak via betaalde media.

Deze stijl van inhoud is gedurfd en toont duidelijk een hoger investeringsniveau. Bedrijven kunnen creatief worden en proberen altijd hun beste beentje voor te zetten. Om deze reden worden heldenvideo’s vaak gemaakt met de productie-expertise van professionele videografen en marketingbureaus.

Na het produceren van een stukje Hero-content, zullen bedrijven deze promoten en ervoor zorgen dat ze worden gezien via veel belangrijke marketingkanalen.

Wat zorgt voor goede heldeninhoud?

Goede hero-inhoud is sterk en kan een blijvende eerste indruk geven. Het kan gedurfd, humoristisch, intrigerend, inspirerend, educatief of al het bovenstaande zijn. Om deze reden heeft Hero-inhoud meer dan enige andere vorm een goed verhaal nodig. Het is belangrijk om authentiek over te komen en de film wordt bij voorkeur gemaakt door de eigen mensen.

Wat is Hub-inhoud?

Idealiter wordt hub-inhoud regelmatig gemaakt en op een vast tijdstip vrijgegeven. Het doel van dit soort inhoud is om klanten betrokken te houden. Het hoeft niet per se iets te zijn waar potentiële klanten actief naar op zoek zijn. Het gaat er vooral om dat je top-of-mind blijft als organisatie. Voorbeelden kunnen zijn:

Podcasts

Vlogs

Behind the scenes

Wat is Help-content?

Help-content is video content waar naar gezocht wordt door kopers en wordt ook wel ‘pull’-content genoemd. Dit type content is vooral waardevol om vragen te beantwoorden die spelen bij potentiële kopers. En is dus vooral bedoeld om te helpen – zoals in dit Q&A voorbeeld voor sales professionals

Voorbeelden zijn:

Instructievideo’s
Tutorials
Tips

De Help content is vluchtiger en heeft een bepaalde actualiteit, maar zal in de praktijk regelmatig moeten worden bijgewerkt om waarde te behouden.

“Authenticiteit is misschien een hol begrip, maar ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen op de set zichzelf kunnen zijn”, Stefan Mandersloot – Filmmaker en Vennoot bij KorrelFilm uit Rotterdam

Het 3H model van Google is niet het enige model om je aan vast te houden. Het is echter wel dusdanig concreet en beproefd dat het een absolute aanrader is voor organisaties die zelf nog zoekende zijn om hiermee de video marketing strategie voor de lange termijn vorm te geven.

Mocht je nog pragmatischer willen starten kijken dan eens naar onze best practices. 

Ontvang de laatste digitale sales tips

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

man on rocket 3d