Skip links

IT Sales Recruitment

Kies voor een unieke IT sales recruitment aanpak met de focus op kwaliteit en snelheid. Binnen 3 weken, 3 gekwalificeerde kandidaten.

Meer over onze aanpak

 

connecting the dots met video
Digitale sales tips: video prospecting
theNextSales - IT sales recruitment bureau
Video prospecting altijd lachen

DE COMBINATIE

Kans op succes verhogen

IT sales recruitment is uitdagender dan ooit te voren. Verkopen in een digitale wereld is complexer, de inwerktijd is langer en de kans op uitval is hoger. Wat is de oplossing?

We helpen ICT organisaties met sales recruitment door werving, selectie en training te combineren. Dit verhoogt de kans op succes voor de verkoper en de organisatie. Waarom? We investeren hiermee in gezamenlijk succes. Ons commerciële model hangt af van de commitment van onze opdrachtgevers.

Onze aanpak

Voor wie?

Hoe zorg je ervoor dat je kunt werven in een krappe arbeidsmarkt? Er is keuze te over voor de kandidaat en geld alleen is zelfs voor de verkoper uiteindelijk niet doorslaggevend. Als je namelijk komt voor meer salaris dan ga je ook weer voor meer salaris. Uiteindelijk is waardering en aandacht schaarser dan geld in de wereld waarin we leven.

Verkopers moeten zich dan ook gewaardeerd voelen. Zo blijkt uit een onderzoek van Indeed dat 44% van de kandidaten pas een reactie ontvangt na een aantal weken. En het wervingsproces moet dit tot uiting brengen door een hoge mate van transparantie, pro-activiteit en een hoge snelheid. Onze rol als recruiter is dit mogelijk te maken.

Onze sales recruitment aanpak past bij je als je:

Op zoek bent naar verkopers met ervaring in de IT

Employer branding belangrijk vindt

Een goede onboarding kan waarderen

Let's talk

Appian - IT sales recruitment klant van theNextSales
Copaco
TMC

IT sales recruitment - sneller kwalificeren
VIDEO ASSESSMENT

Kwalificeer sneller

Wil je eerst het CV zien of eerst de persoon? Waarschijnlijk allebei. Het kan met onze video assessment. Het CV kan veel verbloemen, maar een korte video introductie maakt skills en persoonlijkheid direct inzichtelijk. En dat is waar een verkoper het verschil kan maken.

Neem één keer de belangrijkste vragen op en laat de kandidaat asynchroon antwoorden via video. Voorkom hiermee een overbodige afspraak. Kandidaten willen sneller.

Let's talk
SELECTEREN

Check mindset

Het selecteren van een goede verkoper valt in de categorie complex. Het gevoel speelt een belangrijke rol en dat moet vooral zo blijven. Tegelijkertijd heeft iedere salesmanager of ondernemer weleens te maken gehad met een ‘bad hire’ en de buikpijn die erbij hoort. Wat we vooral willen doen is het risico verkleinen, omdat de impact van een verkeerde keuze invloed heeft op zoveel relaties.

Krijg in één overzicht de drijfveren, attitudes, sales competenties en ontwikkelprioriteiten van de kandidaat te zien. Dit doen we door onze kandidaten te vragen een sales assessment te laten invullen. Dit is de basis van ons selectieproces om een betere keuze te maken gebaseerd op inzichten.

Let's talk
Salesstep certified - IT sales recruitment assessment
Employee brand experience voor IT sales recruitment
PERSOONLIJKE AANPAK

Verbeter employer branding

“…als zij zo omgaan met kandidaten, wil ik daar niet werken.” – anonieme verkoper.

Bijna 50% wijzen een jobaanbieding af omdat de wervingservaring slecht was.

Wij zorgen voor een gepersonaliseerde aanpak voor elke kandidaat. Ook als hij wordt afgewezen.

Let's talk
SKILLS SKILLS

Trainen

Volgens Hubspot is het gemiddelde dienstverband van een verkoper 18 maanden. Dit is zorgelijk, omdat het recruiten van een sales professional gemiddeld 6 maanden in beslag neemt. Daarnaast is er ondersteunende data die aangeeft dat het tussen de 3-6 maanden om een verkoper in te werken. Reken uit je effectiviteit.

Toegang tot IT sales training programma’s

We vergroten de kans van slagen door te investeren in het succes van de verkoper.

Social selling

De magie van social selling is de kunst van het geven. Maar hoe doe je dat? Focus je op de persoon en niet perse op de koper.

Online presenteren

Vele verkopers vinden het lastig om de aandacht van hun klanten vast te houden. Dus hoe maak jij je online presentatie aantrekkelijker? We laten het je graag zien.

Video prospecting

Video prospecting is 5x effectiever dan alleen cold calling. Het is informatief, persoonlijk en disruptief op een elegante manier. De prospecting training is de ultieme training voor verkopers die geloven dat het winnen van vertrouwen de basis legt voor een succesvolle afspraak.

Referral selling

Een referral marketing programma kent de hoogste conversie ratio van alle vormen van leadgeneratie, maar slechts een handvol sales professionals zijn in staat gebleken om een succesvolle aanpak te lanceren.

Vormen van samenwerken

IT SALES RECRUITMENT #1

Laagdrempelig samenwerken

IT sales recruitment met de meest laagdrempelige vorm van samenwerken: no cure no pay. Als onze aanpak je niet bevalt, dan kun je er vrijblijvend mee stoppen. Dit geldt trouwens voor beide partijen.

De inspanning van ons als agency is laag, maar met het juiste netwerk kan dit een win-win zijn.

Compensatie: 25% van het bruto jaarsalaris

Let's talk
No cure no pay IT sales recruitment
Retained search - IT sales recruitment aanpak
IT SALES RECRUITMENT #2

3 weken, 3 kandidaten

Retained search past het beste als je de sales rol snel ingevuld wilt hebben. Hogere commitment = hogere kans van slagen.

Het verschil met de no cure no pay optie is dat de facturatie wordt verdeeld over twee momenten. Een opstart-fee (vooraf gefactureerd), en een fee bij het plaatsen van de kandidaat.

Compensatie: 20% van het bruto jaarsalaris

Let's talk

IT SALES RECRUITMENT #3

Ingevuld houden

Gegarandeerd dat we de functie voor je invullen. We zitten er samen in voor 12 maanden. Stopt de kandidaat binnen deze tijd met werken? Dan zorgen wij voor een vervanger, kosteloos.

Met deze sales recruitment aanpak betaal je elke maand 3% van het bruto jaarsalaris, in plaats van eenmalig een hoog bedrag.

Compensatie: maandelijks 3% van het jaarsalaris

Ik wil meer weten
15MIN 15MIN

Even bellen?

  IT sales recruitment FAQ

  Alhoewel we heel wat verschillende sales rollen hebben ingevuld, ligt onze specialiteit in het plaatsen van SDR’s, BDR’s, junior senior accountmanagers.

  Vanwege ons grote netwerk in IT, is onze sales recruitment aanpak voornamelijk bedoeld voor consultatieve ICT organisaties.

  We zijn niet het typische sales recruitment bureau die zoveel mogelijk transacties wil scoren, no matter what. De relatie met onze klanten staat centraal.

  Met onze sales training programma’s vergroten we de kans van slagen door te investeren in het succes van de verkoper.

  We hebben 3 manieren van samenwerken:

  – No cure, no pay: 25% van het bruto jaarsalaris.

  – Retained search: 20% van het bruto jaarsalaris.

  – Stay commited: maandelijks 3% van het bruto jaarsalaris.