Jij bent verkoper en je wilt je sneller vertrouwen winnen. Je probeert van alles, maar ik durf te wedden dat je video selling nog niet strategisch inzet. En dat is een gemiste kans, want de verkoper is bepalend.

Jouw invloed is +50%.

Het verkoopvak wordt eigenlijk steeds leuker, maar het is belangrijker dan ooit jezelf te laten zien. Waarom eigenlijk? Uit onderzoek van Gartner blijkt dat jouw invloed als verkoper 53% van de koopbeslissing bepaalt. En dat is voor sommige goed nieuws en voor een aantal verkopers echt werk aan de winkel. Vertrouwen is gelukkig nog altijd de sleutel tot succes. 

Gewoon ‘klik’ is makkelijker.

En wij geloven dat de snelheid waarmee je als verkoper vertrouwen kunt winnen sneller kan dan ooit tevoren. De mogelijkheden die jij in handen hebt om het vertrouwen te vinden of te winnen zijn onbegrensd, maar jou gedrag in relatie tot moderne ‘technieken’ bepalen jouw succes als verkoper. 

Uit ervaring weten we dat kopers na iets meer dan een handdruk al bepalen of jij als verkoper betrouwbaar bent. En het lijkt erop dat we in het algemeen steeds minder tijd nemen om die conclusie te trekken.

En de reden is opmerkelijk: er is zoveel informatie voorhanden dat het niet mogelijk is om de informatie behoefte te bevredigen. Het brein maakt een stap zijwaarts en zegt: “vertel me wie je bent, wat je waarden zijn en doe het kort, omdat teveel informatie mij ‘pijn’ doet – Volledig zijn is niet de toekomst, maar gewoon ‘klik’.

De verkoper is het 1e ‘product’.

Het liefst kijkt jouw prospect je in de ogen, hoort hij je spreken en bepaalt hij of basis van non-verbale communicatie of je door bent. 

Vergis je niet. 

In de B2B wereld is de verkoper grotendeels het ‘product’. Kiezen voor een bedrijf of product is namelijk impliciet kiezen voor jou als verkoper. De relatie met jou als verkoper is onvermijdelijk. En een koper vraagt zich altijd het volgende af: “wil ik deze verkoper de komende jaren regelmatig ontmoeten en word ik hier blij van?” 

Tevens wil jij als verkoper eigenlijk ook gewoon snel weten of er een klik is. Snel kwalificeren of diskwalificeren van een lead bepaalt dan ook grotendeels je effectiviteit als verkoper. Maar de snelste en meest persoonlijke ‘face-to-face’ meeting die je kunt hebben in slechts 30 seconden is  video selling.

Wil je deze veranderende manier van werken uitproberen schrijf je dan in voor een van onze video selling workshops.

Effy Shkuri

Effy Shkuri

Effy is een ondernemer in de software industrie met bijna 20 jaar ervaring in een commerciële rol.

 

ENGLISH WEBSITE

 

NEDERLAND

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
+972 546823924

 

UNITED KINGDOM

London
90 Long Acre, Covent Garden
+44 7717538607

 

info@thenextsales.nl

Win vertrouwen in 30 seconden met video selling.