Wat is video selling?

Video selling is het gebruik van gepersonaliseerde en relevante video’s door verkopers. Dit met als doel om sneller vertrouwen te winnen van prospects en klanten in alle fases van het verkoopproces; Bij het vinden, winnen of groeien van hun business. We onderscheiden hierbij drie dimensies:

1:1 gepersonaliseerde sales video’s.

Zeer persoonlijke video’s die je ook maar 1x kunt gebruiken, omdat ze bedoeld zijn voor één persoon. Het doel is vertrouwen te winnen op persoonlijk vlak. Het vergt de minste inspanning voor verkopers, omdat het bewerken van video’s niet noodzakelijk is. Content is ‘King’, maar voor verkopers is de juiste Context de ‘King Dealmaker’.

1:few “Companization” semi-gepersonaliseerde salesvideo’s.

Account Based Marketing speelt in op de noodzaak om belangrijke prospects of accounts te behandelen als individuele markten waarbij marketing en sales nauw samenwerken – In sommige gevallen kunnen meer dan tien mensen betrokken zijn bij een koopbeslissing. Video selling kan een waardevolle invulling geven om de belofte van ABM in te lossen, omdat meerdere contactpersonen op semi-gepersonaliseerde wijze video’s ontvangen. Dit fenomeen wordt ook wel ‘companization genoemd.

1:many – niet gepersonaliseerde sales video’s

Het gebruik van beeld om een grote doelgroep te bereiken met een ‘authentieke’ video van een verkoper. Het bewerken van video’s is eigenlijk een ‘must’, maar is vanwege de laagdrempelige tools die vandaag de dag beschikbaar zijn geen obstakel meer voor de moderne verkoper.

Side note

Video prospecting is het gebruik van beeld door verkopers in de acquisitie fase van het verkoopproces. Video gebruiken in de prospecting fase sorteert het meeste effect in combinatie met telefoon waarbij je als verkoper in de video het telefoongesprek aankondigt, zodat het al wat warmer aanvoelt.

Lees hier ons blog over een effectievere verkoopaanpak.

Effy Shkuri

Effy Shkuri

Effy is een ondernemer in de software industrie met bijna 20 jaar ervaring in een commerciële rol.

 

ENGLISH WEBSITE

 

NEDERLAND

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
+972 546823924

 

UNITED KINGDOM

London
90 Long Acre, Covent Garden
+44 7717538607

 

info@thenextsales.nl

Wat is video selling?