“I don’t like him. Smart guy, that’s it”, zo zegt een analist over Tom Brady ruim 20 jaar geleden.

Tom Brady wint twee weken geleden zijn 7e Superbowl met de Tampa Bay Buccaneers en wordt door velen beschouwd als de beste Football speler ooit; De GOAT – Greatest Of All Time.

De Amerikaanse sportcultuur heeft zo zijn magie en Brady zo zijn unieke verhaal. Als klein kind was er de unieke drive om te winnen en hij was talentvol, maar hij wordt slechts als 199e gekozen in de draft van 2000. Hoe kan het toch dat iedere coach en trainer deze superster heeft gemist: zeker in de US waar alles wordt gemeten tijdens de jaarlijkse testweek voor College Football spelers.

Lees even mee…

  • Snelheid: Brady rent de tweede langzaamste tijd van 5,28 sec onder Quarterbacks bij de 2000 NFL Combine ooit. Alleen Chris Redman van Louisville (5,37 sec) was langzamer.
  • Wonderlic test: een intelligentie test om te bepalen of je o.a cognitief in staat bent om snelle beslissingen te nemen. Brady scoort 33 van 50 en scoort meer dan gemiddeld, maar vele spelers scoren hoger.
  • Kracht: Niet de typische American Football speler zo blijkt uit deze foto uit 2000.

Uiteindelijk volgen vele negatieve rapporten over Brady. Met opmerkingen over zijn fysiek en middelmatige resultaten tijdens de Combine test. Bovendien blijkt ook uit de testen dat hij niet de krachtigste worp heeft en ook hier ondergemiddeld scoort.

In een korte documentaire over Brady op Youtube wordt echter duidelijk dat hij vol zelfvertrouwen is en zich niet laat intimideren. Zijn geloof in eigen kunnen is uniek en zijn oud teamgenoten zijn uiteindelijk verbaast over de draft die zo nadelig uitpakt voor Brady.

De persoon die het scoutingsrapport over Brady uiteindelijk ‘nailed’ is Brady zelf: “Ik denk dat mijn beste troef als speler is dat ik tegen het einde van de wedstrijd de wil hebt om te winnen en het ik mijn team het gevoel kan geven dat we niet gaan verliezen.

Er gaan vele miljoenen verloren in de draft door verkeerde keuzes gebaseerd op rigide testen. Wat deze testen niet laten zien is zijn gevoel voor timing, zijn leiderschapskwaliteiten en zijn drive om elke dag beter te worden.

En zijn bereidheid om in zijn 21e jaar als prof in een matige ambiance (vanwege COVID-19) iedere dag de training in te gaan alsof het zijn 1e jaar is. En ondanks verzoeken van trainers om minder te trainen…toch ervoor te kiezen om geen kans te missen om elke dag beter te worden.

Als je op zoek bent naar die sales quarterback binnen je sales organisatie…ga dan verder dan alleen die klik, die ‘gut’ feeling en de vraag naar resultaten uit het verleden.

De verkoper van 2021 heeft bovendien andere skills nodig om succesvol te zijn dan de verkoper pre-Covid, maar een ding overwint altijd: De juiste drive.

Ben je op zoek naar sales talent? En wil je weten hoe we hun drive en houding kunnen meten via een ‘dynamisch’ assessment?

Vul dan hieronder je gegevens in en we sturen je ons assessment om je allereerst inzicht te geven in je Tom Brady drive 😉

 

 

Effy Shkuri

Effy Shkuri

Effy is een ondernemer in de software industrie met bijna 20 jaar ervaring in een commerciële rol.

 

ENGLISH WEBSITE

 

NEDERLAND

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
+972 546823924

 

UNITED KINGDOM

London
90 Long Acre, Covent Garden
+44 7717538607

 

info@thenextsales.nl

Op zoek naar Tom Brady.

3 min