Natuurlijk ga je als verkoper het liefst langs bij je prospects en klanten om hen de hand te schudden. De realiteit is dat dit niet altijd mogelijk is, maar je missie blijft wel staan: vertrouwen winnen om te komen tot een samenwerking – en video geeft je deze mogelijkheid op een digitale wijze.

Nu willen we het nog niet hebben over de kracht van video. We willen graag starten bij de effectiviteit van je verkoopproces. Als het goed is vertegenwoordigt het sales proces de meest productieve manier om van lead tot deal te komen. Vervolgens kies je ervoor om dit verkoopproces te digitaliseren met een CRM systeem. Prima!

Je hebt als organisatie veel tijd besteed om je salesteam te helpen met goede content. Zo heeft iedere verkoper een aantal standaard email templates voor prospecting, zijn er diverse brochures beschikbaar en zijn er diverse interessante whitepapers. De organisatie is zelfs zo ver gegaan dat een verkoper vanuit het verkoopproces advies krijgt welke content te delen.

En nu een rondje kritische vragen:

Hoe persoonlijk zijn deze brochures?

Hoe vaak worden de whitepapers gedownload?

Hoeveel van de emails inclusief een brochure of whitepaper wordt gelezen?

Wat ik in ieder geval uit eigen ervaring weet is dat ik onze brochures en whitepapers altijd erg mooi vond. En de informatie die erin stond…echt super waardevol. Zeker voor de bedrijven die ons nog niet kennen. Geen twijfel mogelijk.

De praktijk is minder rooskleurig. Ik heb honderden mooie brochures mogen delen in de afgelopen jaren, maar het was nooit echt een onderwerp van gesprek. Het werd echter nog pijnlijker toen ik begreep dat zelfs onze beste klanten niet verder keken dan de kleur van de kaft.

Weleens een stand mogen bemannen op een grote beurs of evenement waarbij de bezoekers het hele rek met brochures hadden ‘leeggeroofd’. Bel me 😊

Goede content is net zoiets als een goed karakter. We leren mens pas waarderen als we de persoon leren kennen. We hebben nu eenmaal steeds minder de tijd om mensen te leren kennen en daarom is video zo krachtig. Het kan kort en krachtig, maar het belangrijkste is dat het op dezelfde manier de aandacht trekt als een vriendelijk gezicht.

En nu terug naar video…

Probeer gewoon is te visualiseren hoe waardevol het kan zijn dat je een video knowledge base hebt die gekoppeld is aan je CRM system.

Is het actueel? Pak je telefoon en maak direct een persoonlijke video (het voorbeeld kun je vinden in je video knowledge base).

Je visie delen? Stuur geen whitepaper, maar een video waar je de samenvatting geeft om vervolgens alsnog de whitepaper bij te voegen.

Whitepaper lezen? Ja absoluut, mits jij een goede samenvatting maakt.

Wil je meer weten over het videofyen van je salesproces doe dan hier een aanvraag voor een in-house video selling workshop.

Effy Shkuri

Effy Shkuri

Effy is een ondernemer in de software industrie met bijna 20 jaar ervaring in een commerciële rol.

 

ENGLISH WEBSITE

 

NEDERLAND

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
+972 546823924

 

UNITED KINGDOM

London
90 Long Acre, Covent Garden
+44 7717538607

 

info@thenextsales.nl

Hoe video te gebruiken in het salesproces