Hieronder 9 use cases om op te nemen in je CRM systeem.

1 – Trailer van ebooks en whitepapers

Goede content is net zoiets als een goed karakter. We leren mens pas waarderen als we de persoon leren kennen. We hebben nu eenmaal minder de tijd om mensen te leren kennen en daarom is video zo krachtig.

Een persoonlijke video trekt namelijk op dezelfde manier de aandacht als een vriendelijk gezicht in ‘real life’. Maak een video samenvatting van geschreven content.

2 – Podcast verhoogt je autoriteit

Het maken van een podcast is verre van moeilijk. Als bedrijf ben je bekend met de onderwerpen die belangrijk zijn voor je prospects vanwege je ervaringen met bestaande klanten. Bespreek deze onderwerpen in een podcast.

Kies ervoor om deze vervolgens beschikbaar te maken in je CRM applicatie om zodoende in het proces ook semi-gepersonaliseerde content te delen.

3 – Case studies

Je hebt een aantal case studies (referentie verhalen) verzameld. Geweldig. Kun je meten of deze ook daadwerkelijk worden gelezen en wat het effect is? Het is lastig en alleen al om eerder genoemde reden is video een geweldige tool in combinatie met een video platform. Meten is weten.

Voor wat betreft social proof kan het een korte testimonial zijn of echter een meer formeel referentieverhaal. Ideaal is deze beschikbaar te stellen in het CRM systeem, zodat verkopers deze kunnen delen met hun prospects.

4 – Video selling signature

Waarschijnlijk heeft de marketingafdeling je al gewezen op de kracht van een een goede company signature. In een progressief scenario is er variatie – de signature wordt gebruikt voor het promoten van het bedrijf, evenementen en workshops en het is een krachtige reminder voor je relaties.

De meest persoonlijke signature is die van jou zelf. Je emailadres, telefoonnummer en Linkedin profiel zijn algemeen geaccepteerd, maar waarom geen video met een korte pitch over wie je bent en wat je kan betekenen voor potentiële klanten. Je kunt er meerdere gebruiken en onderdeel laten zijn van de knowledgebase.

5- Product demonstratie video’s

Je hebt een geweldig mooi portfolio producten, maar wat je hebt is uitgewerkt op papier. Deze product brochures zijn belangrijk voor je prospects en klanten, maar het kan effectiever. Het opbouwen van vertrouwen gaat sneller als je een productvideo maakt.

Het is dan namelijk de combinatie van persoonlijk vertrouwen en het vertrouwen in het product. Deze video’s zijn eenvoudig te maken met een kort script. Vanuit de ROI bekeken is de video vele malen sterker, omdat je niet alleen kunt nagaan of er op geklikt is, maar ook wat is bekeken door wie en wanneer. En dit geeft je de feedback die nodig is om te bepalen of je content waarde heeft.

6 – TIPS & FAQ

Je hebt de ervaring en dat is altijd je voordeel als leverancier. Mogelijk is het de 1e keer dat jouw potentiële klant kijkt naar een oplossing in de categorie die jouw oplossing representeert. Wellicht is het de vervanging van een bestaande oplossing. De vervangingscyclus is misschien 3 jaar, maar mogelijk 5 of 7 jaar.

Jouw organisatie verkoopt echter op maandelijkse basis de oplossing die jouw prospect op dit moment evalueert. Anticipeer en deel de tips vanuit de ervaringen die je hebt opgedaan. Dit is een typische knowledge base asset die je kunt bijwerken met een halfjaarlijkse iteratie.

7 – ‘Welkom aan boord’ een customer success video!

Hoe meer mensen jouw klant kent bij de organisatie waarvoor je werkt, des te groter het vertrouwen voor de lange termijn. Een van de manieren om sneller een company-to-company relatie aan te gaan is een welkomstvideo te delen na het tekenen van een eerste opdracht. Zo leert jouw klant het bedrijf kennen en de mensen die er werken. Dit schept een natuurlijke band en geeft het gevoel letterlijk welkom te zijn. Het meest ideale scenario is natuurlijk een gepersonaliseerde onboarding voor iedere nieuwe klant, maar dit is niet altijd effectief – en soms niet in verhouding tot de wederzijdse commitment.

Door een standaard video’s beschikbaar te stellen in het CRM systeem is het eenvoudig voor iedere verkoper om deze toe te sturen op ieder gewenst moment. De timing en de context maakt het alsnog persoonlijk. Laat dan ook geen kans schieten om je klantgerichtheid te tonen aan iedere klant.

8 – Bedrijfsvideo voor customer success

Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfsvideo te delen waarbij je de nieuwe klant een indruk geeft van de mensen die er werken. Gewoon om te bevestigen dat hij of zij een goede keuze heeft gemaakt voor een warm team.

9 – Up-selling & Cross selling

Je hebt een goede relatie en je wilt als accountmanager natuurlijk gaan voor meer en anders (up-selling en cross-selling). Een aantal standaard video’s met een verwijzing naar jullie product portfolio door jou persoonlijk gemaakt zijn toch net even wat anders dan een marketing video.

Er is namelijk een directe relatie met jou. En het is de 1-op-1 relatie die het verschil maakt in vertrouwen gedurende het gehele verkoopproces. Doe er je voordeel mee

Effy Shkuri

Effy Shkuri

Effy is een ondernemer in de software industrie met bijna 20 jaar ervaring in een commerciële rol.

 

ENGLISH WEBSITE

 

NEDERLAND

Rosestraat 123
3071 JP Rotterdam
+31 10 3070219

 

ISRAEL

HaTidhar 5
4366507, Raanana
+972 546823924

 

UNITED KINGDOM

London
90 Long Acre, Covent Garden
+44 7717538607

 

info@thenextsales.nl

9 video selling use cases

5 min