Use case

Use case

Social selling & SUSE

Volgens Gartner heeft reeds 57% van het koopproces plaatsgevonden voordat er contact is geweest met een verkoper in B2B. Dit betekent in de praktijk dat verkopers zich steeds moeilijker kunnen onderscheiden.

Over SUSE

Met 2000+ medewerkers wereldwijd is SUSE een van de dominante spelers op het gebied van Enterprise Linux software. Met de overname van Rancher in 2020 heeft SUSE haar portfolio versterkt om bedrijven een complete oplossing te bieden om hun Cloud Native journey te ondersteunen.

Uitdaging

In september 2020 wordt met succes een 1e pilot virtual selling afgerond met een vijftal verkopers met veel aandacht voor video prospecting. SUSE start begin 2021 met het bouwen van een digitale saleshub in Amsterdam en gaat op zoek naar tientallen digitale sales executives. theNextSales is gevraagd om 40 verkopers te trainen in social en remote selling skills en er wordt gestart met een video assessment.

Oplossing

SUSE heeft gekozen voor een volledig digitaal trainingsprogramma. Dit met als doel om deelnemers grotendeels zelf de controle te geven over het moment van leren. We hebben hiervoor een leerroute ontworpen met vragen, rollenspellen, quizzes en een test van in totaal 2 uur interactieve content – En alles volledig in de huisstijl van SUSE.

Meer weten?