Skip links

Social selling training

Onze social selling best practices zijn gebaseerd op meer dan 2.000 virtuele engagements.
Ons programma

connecting the dots met video
Digitale sales tips: video prospecting
video marketing strategie

Social selling is de gunfactor.

Social selling tips voor Linkedin? Fantastisch onderwerp, maar een “fool with a tool is still a fool.” Social selling is een manier van denken en werken dat verder gaat dan het gebruik van social media.

Onze social selling coaching en trainingsaanpak is een formule die werkt in iedere stap van het verkoopproces om vertrouwen te winnen. Een social seller kan empathisch luisteren en is in staat om sneller de connectie te maken door een methodische manier van werken.

Ons programma
WIN SNELLER VERTROUWEN

Social selling training voor wie?

Voor verkopers die LinkedIn gebruiken om leads te genereren, maar ook zoeken naar een methodische manier van werken voor het gehele verkoopproces. Dit met als doel om online vertrouwen te winnen en leads te genereren.

Bouw sneller vertrouwen op met onze social selling methode.

Krijg inzicht in de beste prospecting methodieken.

Het gebruik van social selling in alle verkoop stadia.

Bert-Jan Evers, Sales Manager Sbit

“Uiteindelijk draait het om de details en de concrete voorbeelden bij een social selling training en dat is waar theNextSales het verschil maakt.”

Bert-Jan Evers, Sales Manager Sbit

Jeffrey Meinders, Sales TTNL

“Wat ik belangrijk vind is de totale experience van een remote sales training. De digitale sales training van theNextSales heeft structuur en is visueel interessant om te volgen. De combinatie van tips, de snelheid, de tools en praktische voorbeelden zorgen voor een een ‘lekkere vibe’.”

Jeffrey Meinders, Sales TTNL

Jeffrey Bos, Managing Director Plat4mation

“Het digitale sales training programma van theNextSales is verrassend veel meer dan verwacht.”

Jeffrey Bos, Managing Director Plat4mation
LUISTEREN & GEVEN

Wat leer je?

Social selling helpt iedere verkoper om sneller vertrouwen te winnen. Wat je leert is te begrijpen hoe je door als eerste waarde te geven dit kunt realiseren in elke stap van het verkoopproces.

Een methode om sneller vertrouwen te winnen.

Hoe social selling te gebruiken in alle fasen van het verkoopproces.

Het schrijven van betere e-mails.

Hoe je empathisch kunt luisteren.

Presenteren met impact.

Het programma in stappen

01 01

Sociaal luisteren

Luisteren is een belangrijke skill om vertrouwen te winnen, maar hoe kun je je luistervaardigheid demonstreren als je geen vragen kunt stellen? Als  verkoper ben je namelijk gelimiteerd in de prospect fase om inzicht te verkrijgen op basis van de dialoog. De telefoon is mogelijk een manier om deze uitdaging het hoofd te bieden, maar kent als leadgeneratie middel andere beperkingen.

Door onze social selling coaching aanpak helpen we je sneller het haakje te vinden. LinkedIn, Twitter, maar ook Google geven je de opties om online te luisteren en je boodschap op basis hiervan te personaliseren.

Plan een afspraak
Social listening
02 02
02

Hoe win je vertrouwen?

Op welke manier kun je je berichten personaliseren op een snelle en efficiënte manier? En wat kun je geven aan prospects om vertrouwen te winnen. We leren je via onze social selling training een manier van werken die je helpt om binnen 3 minuten ieder persoonlijk bericht relevantie te geven. De connectie maken met C-level executives is veel effectiever als je het juiste bruggetje kunt maken.

Plan een afspraak
03 03

De wet van reciprociteit

Welke wetten van beÏnvloeding spelen een rol om social selling effectief te kunnen toepassen. Reciprociteit is de wet van geven en ontvangen en dit is de motor van onze social selling filosofie. Zorg ervoor dat je altijd als eerste wat geeft dat waarde heeft voor jouw prospect.

Bij social selling staat de persoon centraal en niet zozeer de ‘buyer’. We leren je wat het verschil is tussen waarde geven en waarde weggeven. Een kleine verschil in actie, maar een groot verschil in resultaat.

Wat zijn de kosten?
Wet van reciprociteit
04 04
wat is social selling?
04

Toepassen in het verkoopproces

Oefening baart kunst. En de snelste manier om te leren is scenario gebaseerd leren waarin de context direct duidelijk is. Zo hebben we de afgelopen jaren de 20 best-practices uitgewerkt en in beeld gebracht via rollenspellen. We leren je hier social selling toe te passen in elk stadium van het verkoopproces, omdat social selling een filosofie en methode is die verder gaat dan de prospecting fase.

Wat kost het?

Individueel

€2.750,-
  • Online social selling training module
  • Toegang tot de cursus video prospecting
  • 6 weken lang feedback en coaching op praktische vragen
Neem contact op

Op zoek naar een oplossing voor een groter salesteam? Let’s talk.

Social selling training.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag met je vragen!

Mail ons
info@thenextsales.nl

Say Hello
Bel ons op +31 10 808 0651

Ik heb interesse…